sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Avauskisa! Peurunka MTB 400 Marathon Cup 1 osakilpailu

Ensimmäinen kisa ajettuna tälle kaudelle. Kisaa varten en höllennellyt ollenkaan, vaan kisa toimi tämän viikon kolmantena kovana treeninä.  Kisa meni niin kuin uskalsin ennustaakin viikko sitten tehdyn PP-ergotestin perusteella. Kisakauteen valmistavaa kovaa treeniä on menossa vasta kolmas viikko ja se näkyi odotetusti kisassa, helppoa ei ollut, mutta talven treenit ovat selkeästi purreet. Ensimmäiseen sijaan tulee aina olla tyytyväinen, tosin tällä hetkellä olen enemmän tyytyväisempi siihen tietoon ja tunteeseen omasta tämän hetkisestä kunnosta mikä antoi lupaavia ennusteita kisakunnon löytymisestä kesän tärkeimpiin kisoihin.

Kisareitti oli profiililtaan vaativa eikä turhia lepopätkiä reitillä liiemmin ollut. Märkä maa nosti kisan raskausastetta entisestään. Reitti oli yksi parhaimmista ajamistani reiteistä nousuosuuksien vuoksi. Nousumetrejä kertyi kaikkiaan noin 1350 metriä.  Uusi pyörä toimi loistavasti läpi kisan mutarallista huolimatta. Ajoasentoon on tullut muutoksia viimekesästä ja en tiedä vaikuttaako se vai mikä siihen, että pyörän ohjattavuus tuntuu näpäkältä ja herkemmältä aikaisempaan verrattuna, pyörä tuntuu mukavan ketterältä. Kiitos tästä Ristolle Larunpyörään.

 Kisa sujui muutenkin ilman suurempia ongelmia, lukuun ottamatta tiputtamaani geelipulloa toisen kierroksen puolessa välissä.  Tiputin sen kovasta vauhdista, enkä malttanut pysähtyä noukkimaan sitä mukaani vasta kun kolmannella eli viimeisellä kierroksella. Energiavarastojen vaeltuminen tuli itselleni yllätyksenä (geelien tippumisesta huolimatta), sillä tankkaus onnistui mielestäni hyvin ja periaatteessa onnistuneella tankkauksella tulisi pärjätä kisassa. Voi tietenkin miettiä niinkin, että kovia treenejä on alla vähän ja nyt elimistö joutui kovaan pitkäkestoiseen rasitukseen, eikä rasva-aineenvaihdunta päässyt käynnistymään toivotulla tavalla glykogeenivarastojen tyhjentyessä. Ravintofysiologiset kysymykset ovatkin erittäin mielenkiintoisia ja erityisen keskeisessä asemassa onnistuneessa kovassa pitkäkestoisessa urheilusuorituksessa. Kisa kisalta ollaan tämänkin suhteen viisaampia.


Kiitos Haaparannan Heikille matkaseurasta, mukava reissu :)

Seuraava kisa on XCO cupin avaus Viitasaarella 24.5. Sitä ennen juoksen yhden maantie sprinttimatkan (7,5 km) ja ajan meidän seuran 5 km tempoajot maanantaisin.

Meiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti