maanantai 20. heinäkuuta 2015

HOPEINEN SM-KISAVIIKONLOPPU XCE Lauantai 18.7

HOPEINEN VIIKONLOPPU!

LAUNTAI 18.7 XCE SM MYNÄMÄKI

XCE SM 2015 reitti kartallaLauantaina kisattiin XCE:n eli sprintin Suomenmestaruudesta. Reitti oli 900 metriä pitkä. Aikaa reitin kiertämiseen meni aika-ajoissa 2.31,3 joka oli kolmanneksi nopein. Meno tuntui kankealta, mutta osasin odottaa parempaa menoa myöhemmässä finaalivaiheessa. Finaalilähdössä jäin suoraan sanottuna telineisiin ja sain aivan surkean lähdön! Lähdöt tapahtuivat kiinnipitolähtöinä. Seurakaverini Antonia Haga pääsi "ulkoradalta" kiilaamaan eteeni ja kun sain pyöräni vauhtiin olin pussissa. Parhaakseni katsoin lähteä itse ohittamaan Antoniaa ulkokurvin puolelta, koska sieltä pääsisin suoraan paremmalle polulle - mikäli ehdin ohi. Heti ensimmäisen kurvin jälkeen pääsinkin ohi, eikä hän pystynyt vastaamaan vauhtiini. Jasmin Kansikas viime vuoden XCE:n mestari ja Noora Kanerva olivat päässet muutaman metrin karkuun. Runttasin heidän perään ja aloin pikkuhiljaa saavuttamaan heitä. Ensimmäinen pieni kivikkopolku ja siitä lähtiessämme pieneen latu-uralaskuun tultaessa olin miltei saavuttanut heidät. Eroa oli kuitenkin vielä kurottavaksi. Tarkoituksena oli tavoittaa heidät ennen jyrkkää nousua,
koska siinä oli vielä mahdollisuus päästä ohitse. Latu-uralaskulta käännyttäessä jyrkästi oikealla Jasmin kaatui todella pahasti. Pystyimme kuitenkin jatkamaan kisaa Nooran kanssa, vauhti kyllä pysähtyi nolliin. Siinä oltiin melkein kaikki kolme samassa kasassa. Siitä rytäkästä pääsin toiselle pienelle teknisemmälle polunpätkälle Nooran eteen, mutta hän pääsi ohitseni ennen jyrkkää lasku jonka jälkeen oli jyrkkä nousu. En kyennyt kuromaan eroa Nooraan enää, joka säilyi samana maaliin asti - yksi sekunti! Finaalivaihe oli 3 sadasosaa aika-ajoja nopeampi, kaikesta sähellyksestä huolimatta. Kakkossija ja SM-hopea tuntui hyvälle viime vuotiseen viidenteen sijaan nähden! Äärimmäisen harmittavaa oli Jasminin kaatuminen ja loukkaantuminen. Lujaa hän tykitti menemään!