maanantai 28. heinäkuuta 2014

XCE ja XCO SM-kisat Rovaniemellä

Perjantaina 18.7 ajettiin XCE:n Suomenmestaruuskisat Rovaniemellä. Aikaisemmin en ollut osallistunut, saati ajanut kyseistä kisatyyppiä edes harjoitusmielessä. Päätin kuitenkin osallistua, kun kisat pidettiin Rovaniemellä ja järjestävänä seurana toimi oma seura.

Kisaan kuului aika-ajot, välierät ja Finaali. Naisten elite-sarjaan osallistui kahdeksan naista. Aika-ajot ajettiin kovassa vesisateessa, yksi kierros 900 metrin vauhdikasta reittiä. Aika-ajot ei ihan nappiin mennyt, mutta kohtuuella kuitenkin. Isommilta virheiltä säästyttiin, mutta pieniä vipoja reitillä sattui. Aika-ajoissa sijoituin viidenneksi. Aika-ajojen perusteella meidät jaettiin kahteen välierään, minä ajoin ensimmäisessä startissa kahden muun naisen kanssa.

Välierissä jäin heti lähtösuoralla vajaat 15 metriä kilpakumppaneista, kun en saanut toista klossia kiinni kuin vasta ensimmäisessä mutkassa. Mutkan jälkeen lähdettiin ensimmäiseen ylämäkeen missä poljin naiset kiinni, mutta ohi en päässyt. Alkuperäinen suunnitelmani oli olla ensimmäisen mäen päällä keulapaikalla, sillä ylämäet oli selkeästi vahvuuteni ja mahdollisuuteni ratkaisuihin. Järjestys säilyi alusta loppuun samana ja A-finaali paikkaa ei tullut.

B-finaalii ajettiin noin 20 min päästä välierästä. B-finaali ajo oli jo selkeästi rennompaa ja ajaminen tuntui kohtuu hyvältä. Voitin B-finaalin ja kokonaiskisassa sijoitus oli viides. Ehdottomasti kannatti ennakkoluulottomasti lähtiä kisaamaan tähänkin lajimuotoon, kokemusta ja oppia tuli paljon. Sain kisassa paljon kannustusta mikä kuulunee kotikenttäetuun, iso kiitos siis kannustajille :)

Sunnuntaina 20.7. oli vuorossa XCO:n SM-kisat. Lähtöpaikka oli Ounasvaaran hiihtostadionilla. Stadionilta lähdettiin kiipeämään kohti Tottorakan huippua. Tottorakalla ajettiin vajaan kilometrin mittainen tasainen polkuosuus, jonka jälkeen kiikuttiin Tottorakan huipulle ns. "insinöörin kukkulalle". Seuraavana vuorossa oli laskuosuus takaisin stadionille. Laskussa ajettiin alkuun DH-rataa ja tämän jälkeen laskettelurinnettä. Kierroksen mitta oli 4,7 km, joka kierrettiin 5 kertaa. Kisan kokonaismatkaksi tuli 23,5 km.

Nousuosuudet Tottorakalle meni kohtuudella ja kärjen vauhdissa. Polkuosuudella jäin kärjen vauhdista ja mielestäni suurin syy tähän on 26" rengas. Muut naiset ajoivatkin 29" renkailla, joka rullasi paremmin. Laskuissa puolestaan paistoi kokemattomuuteni vaativista laskuista ja dropeista, joten teknisessä ajotaidoissa on vielä parannettavaa. Joka kierroksella hävisin laskussa 30-60 sekuntia kärjelle!! Jouduin joka kierroksella laskun yhdessä kohdassa jalkautumaan ja juoksuttamaan pyörää. Olin hieman pettynyt suoritukseeni, tosin ounastelinkin kärkinaisten ajavan laskun paremmin. Joten ero kärkeen ei tullut yllätyksenä.

Sijoitukseni kisassa oli 5.
 MeijuEi kommentteja:

Lähetä kommentti