maanantai 15. kesäkuuta 2015

Laajavuori mtb, marathon cup 3 osakilpailuLaajavuori mtb ajettiin lauantaina 13.6. Jyväskylän laajavuoressa. Marathon matka oli 80 km, Jypsin 80-juhlavuoden kunniaksi, joka koostui kolmesta 27 km kierroksesta.  Hienot oli kisassa puitteet järjestelyineen. Reitin selkeästä merkkauksesta erityismaininta järjestäjille. Kaiken kaikkiaan kisassa oli reilut 300 ajajaa.

Kisaan valmistautuminen tai treenit ylipäätänsä ei ole menneet ihan toivotulla tavalla Viitasaaren xco-kisan jälkeen. Polvi vaivasi pitkään ja sotki harjoituskuvioita, joskin kuitenkin onnekseni pystyin jollain tavalla treenaamaan. Gradu-stressi on myöskin vähän pinnaa kiristänyt ja pari edellistä viikkoa on ollut aika tiivistä koulun puolesta ja unet on jäänyt vähälle. Lasten kesäloma on laittanut perheen rytmin uusiksi ja sekin vaatii omat järjestelynsä. Monet onkin ihmetelleet ja kysyneet, että miten ihmeessä jaksan urheilla kaiken muun lisäksi. Tästä voisi kirjoittaa vaikka kuinka pitkään, mutta tiivistettynä urheilu on vain elämäntapa. Ajankäytöstä sen verran, että telkkarista en katso muuta kuin kymmenen uutiset ja urheiluruudun ellen satu olemaan vielä lenkillä. Silloin kun mikään ei mene kohtuuella, haen sinkkuelämää tuotantokauden makuunista ja kerään itseni sen ja ison karkkisäkin avulla kasaan ;)


Kuva Tarja Kivirinta
No joo, takaisin Laajavuorelle. Kisa oli alusta alkaen tasapaksua menoa, mutta se oli odotettavaa, joten en antanut sen enempää itseäni häiritä. Kaksi ensimmäistä kierrosta meni siihen nähden ihan kohtuullisesti. Välillä sain onnekseni ajaa kahden keltapaitaisen miehen peesissä, kiitos heille vetoavusta.  Kolmannelle kierrokselle lähtiessäni aikaa oli kulunut noin 2.31. Kolmannen kiekan alussa sainkin isomman porukan kiinni, minkä mukana ajoin jonkin matkaa. Sitten alkoi vaivaamaan
minulle aiemminkin tuttu ongelma nestevajaus ja kova janon tunne. Meno alkoi hiipumaan ja porukka pääsi karkaamaan. Luulen nestevajauksen johtuvan liian vähäisestä juomisesta kisan alussa. Nestetankkauksen lopetan aina tuntia ennen starttia ja nyt kisassa join ensimmäisen kerran vasta tunnin kohdalla. Kisahumussa perusasiat unohtuvat! Kolmannen kiekalla juomisesta ei meinannut tulla loppua, mutta myöhäistähän se on jo siinä vaiheessa. Sää oli kuitenkin aika lämmin kisan kaksi ensimmäistä kierrosta. Toisen kierroksen lopussa tuli vesisade ja sateen jäljiltä kolmas kierros oli paikoin aikamoista luistelua savipohjaisilla poluilla. Vaikkei kuski toiminutkaan tässä kisassa,  niin pyörä toimi senkin edestä ja kuljetti kuskinsa maaliin aikaan 3.57.14 ja naisten Elite-sarjan voittoon.

Eilen kävin 3h sauvakävelyn palautteluksi ystäväni kanssa  Ounasvaara-Pöyliövaara latupohjilla. Muuten hyvä, mutta unohdimme Ilonan kanssa molemmat sauvat kotia... pienten järjestelyiden kautta saimme sauvat ja pääsimme lopulta kävelemään. Keho ja mieli puhdistui kummasti, kiitos Ilona <3


Tahkoa kohti mennään!


Meiju2 kommenttia: