lauantai 13. kesäkuuta 2015

Viitasaari XCO UCI2 ja Vaasa XCO

Viitasaari XCO

Viitasaarella ajettiin 24.5. ensimmäinen Suomen cupin XCO osakilpailu, jossa oli jaossa UCI-pisteitä. Kilpailu käytiin Savivuoren hiihto- ja laskettelukeskuksessa. Rata oli 4.2 km pitkä, jonka elite naiset kiersivät neljä kertaa. Rata oli loistava ja tykkäsin siitä. Ensimmäinen kisa missä nousua oli matkaan nähden riittävästi. Eikä reitillä liiemmin lepopätkiä ollut.Rataprofiili
Kisa lähti mainiosti käyntiin ja ensimmäisen kierroksen puolivälissä olin puoli minuutti johdossa. Laskettelurinteen alamäkeen oli rakennettu rock garden, jossa onnistuin sekoittamaan ajorytmin (vauhti ja taidot eivät kohdanneet) ja lensin tangon yli kivikkoon. Kaatumisen yhteydessä loukkasin polven ja pyörän vaihteet viottuivat. Hetken päästä myös ketjut tipahtivat ja aikaa tuhraantui niiden selvittämiseen. Tässä yhteydessä Venäjän kuski sai minut kiinni. Jonkin ajan päästä Viron kilpailija sai meidät kiinni ja ajoimme kolmestaan kolmannelle kierrokselle. Kolmannen kierroksen puolessa välissä remppailtiin pyörää, kun tuntui että pyörä kulkee vinossa. Tähän tuhraantui kolmisen minuuttia, jolloin Venäläinen sekä Virolainen pääsivät karkaamaan. Maaliin tultaessa sijoitus oli kolmas. Pyörän päältä hypättyäni en pystynyt varaamaan vasemmalle jalalle juuri ollenkaan ja syy siihen miksi pyörä kulki vinossa taisi selvitä.

Rengasvalinta ei kisaan onnistunut Thunder Burt oli liian tiheä pieninappulainen rengas, eikä siitä saanut pitoa märkiin nousuihin eikä laskujen jarrutuksiin. Pyörässäni oli 34 piikkinen eturatas, joka oli tähän rataan liian iso. Vielä jäi siis parannettavaa ensi vuodelle tälle reitille.


Kuva: Tarja Kivirinta


Kuva: Tarja Kivirinta


Kuva: Tarja Kivirinta

Pojat Joel ja Juho osallistuivat myös M12 ja M10 sarjoihin. Poikien kisa kuului kultaisen kammen cup sarjaan. Poikien rata oli vaativa. Muuten sama kuin aikuisilla, mutta suurin nousu ja lasku oli jätetty pois. Pojat ajoivat hienosti, Joel oli sarjansa toinen ja Juho ensimmäinen. Tarkoituksena onkin, että äiti kiertää poikien mukana XCO-kisoja :) Pienimmäinen poika sanee vielä vietellä kisaviikonloput mummoloissa.


 


Vaasa XCO

Vaasassa ajettiin 7.6. toinen Suomen cupin kisa. Kisaan osallistuminen oli epävarmaa Viitasaarella loukatun polven takia. Polvi oli puolitoista viikkoa kipeä ja haittasi treenaamista. Sairaanhoitajana en kuitenkaan kuviin lähtenyt :)

Kisarata oli tehty Öjbergetin hiihtokeskuksen maastoon. Rata oli 4,5 km pitkä, joka kierrettiin viisi kertaa. Kisa oli kaikilta osa-alueiltaan hieman helpompi kuin Viitasaarella, mutta sitä haittasi osallistujien vähyys. Osasyy tähän varmaan oli samaan aikaan järjestetty Power cup lentopalloturnaus, eikä majoituspaikkoja ollut tarjolla.

Kisassa meno tuntui hieman pehmeältä eikä "kisapuristusta" löytynyt. Eturattaaksi oli vaihdettu 32 piikkinen ratas, sekä takarenkaaksi karkeampi kuvioinen Racing Ralph, jotka toimivat paremmin. Kisasta tuli selkeä voitto ja pyörä toimi tässäkin kisassa loistavasti.


Kuva: Tarja Kivirinta
Kiitoksia Tarjalle loistavista kuvista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti